Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiaturgudel: tavapäraselt tugev nädal algas ralliga

  Tänupühade eelne nädal on tavapäraselt USA aktsiaturgudel tugev, eile tegid peamised indeksid läbi tugeva tõusu.

  Huvi USA aktsiate vastu aitas suurendada dollari tugev tõus peamiste valuutade vastu. Investorid ostsid aktsiaid ka tugevate majandusandmete ootuses.
  Tehnoloogiaettevõtete rikas Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC>rallis üles 2,81%, 1947,14 punktile. Reuters kirjutas, et tegemist oli suurima ühepäevase tõusuga alates selle aasta 7. juulist. Dow Jonesi tööstuslik keskmine <GR#US.^DJI>kerkis 1,24%, 9747,79 punktile ja S P 500 indeksi <GR#US.^SPC>väärtus kasvas 1,62%, 1052,08 punktile.
  ?Me näeme rallit enne tänupühasid,? ütles Global Partners Securitiese strateeg Peter Cardillo CBS MarketWatchile. Cardillo sõnul on tänupühasid sisaldav nädal aktsiaturgudele traditsiooniliselt tugev. Strateegi sõnul võib Dow indeks aasta lõpuks saavutada 10 000 punkti taseme.
  Kuigi see nädal on kauplemise poolest tavapärasest lühem, sest neljapäeval on tänupühade tõttu turud suletud ja reedel lõpetatakse kauplemine tavapärasest varem.
  Täna avaldatakse korrigeeritud kolmanda kvartali majanduskasvunäitaja, jaemüügi andmed ja tarbijausaldusindeks. Kolmapäeval selguvad kestvuskaupade tellimuste ja tööturu näitajad.
  ?Majandusandmete poolelt on see nädal väga tihe. Majandusuudised on viimase neljal-viiel kuul olnud tõusu toetavad,? ütles investeerimispanga Morgan Stanley plokktehingute üksuse juht David Memmott Reutetrsile. ?Vähemalt 90 protsenti numbritest on olnud väga positiivsed, seega turg ei eelda ka nüüd kehvemaid tulemusi.?
  Dow indeksis tegi suurima tõusu läbi maailma suurim pooljuhtide tootja Intel. Ettevõte teatas, et on loonud testkiibid, milles kasutatakse uue põlvkonna nanotehnoloogiat. Inteli aktsia tõusis 3,53%, 33,46 dollarile.
  Meediagigandi Time Warneri aktsia kerkis 2,06%, 15,87 dollarile. Tõusu taga oli teade, et firma müüb oma muusikaüksuse 2,6 miljardi dollari eest, mis aitab kahandada kompanii võlakoormat.
  Finantsjuhi ja endise õhujõudude ametniku vallandamisest teatanud Boeingu aktsia oli kauplemispäeva alguses üle 2% miinuses, kuid päeva lõpuks jõudis hind pea samale tasemele kus reedel lõpetati. Boeingu aktsia sulgus 38,89 dollaril ehk 0,08% plussis.
  Investorite üldist optimismi aktsiaturgude suhtes näitas ka finantsgrupi UBSi poolt arvutatav investorite optimismi indeks. Antud indeks kerkis novembris 24 punkti võrra 93 punktile ehk viimase 20 kuu kõrgtasemele, vahendas CBS Marketwatch. Indeksi tõus näitab, et investorite usk on kasvanud nii USA majanduse taastumise kui ka lühiajaliste investeeringute suhtes.
 • Hetkel kuum
Olev Remsu: Eesti piir ja Hiina müür. Teeks äkki ise ühe leppe?
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Suur analüüs: üks vana strateegia aitab laisal investoril turgu edestada
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Nädala lood: lennujaamas valitseb aastaid üks firma, linnaasutuses paljastati bardakk
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eesti 200 saab Tallinnas kaks abilinnapea kohta
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Vene teetootja teeskleb tootmist Lätis, eestlased müüvad ja kehitavad õlgu
“Meile teatati, et meil on võimalik võtta Läti firmast, kes toodab, ja kuna tarbija on oodanud seda teed, siis ma ei näinud mingit probleemi, miks ei võiks osta Läti firmast ja Eestis müüa.”
“Meile teatati, et meil on võimalik võtta Läti firmast, kes toodab, ja kuna tarbija on oodanud seda teed, siis ma ei näinud mingit probleemi, miks ei võiks osta Läti firmast ja Eestis müüa.”