2. detsember 2003 kell 12:03

Eesti kinnisvaraturg on Baltimaade atraktiivseim

Eesti kinnisvaraturg on Euroopa Liidu kandidaatriikidest atraktiivsuse poolest neljandal kohal edestades Lätit ja Leedut.

Tänasel Kinnisvaraeksperdi kinnisvarahommikul tutvustati Cushman amp; Wakefield Healey amp; BakerŽi tänavuse aasta uuringut ELi kandidaatriikide kinnisvaraturgudest. Kinnisvarainvesteeringu keskkondade võrdluses on Eesti kandidaatriikidest neljandal kohal, jäädes alla vaid Poolale, Ungarile ja Tsehhile.

Kolmeteistkümnest parameetrist, millega riike hinnati sai Eesti esikoha välisomandi soosimise ning õigussüsteemi kategooriates. Eesti asjaõigusseadust ning kinnisturaamatut hinnati kõige turvalisemaks kõikidest kandidaatriikidest.

Halvima, seitsmenda koha sai Eesti äripindade rentnike teadlikkuse ja koosluse kategoorias. Eesti rendilepingud on investori suhtes ebaturvalised, st neid on väga lihtne lõpetada ning rentnikud on väikesed ja tundmatud ettevõtted.

Hetkel kuum