Christel Karits • 4. detsember 2003 kell 22:00

?Teeveejahutaja? pakub nalja ja naeru

?Teeveejahutaja? erineb küll oma ülesehituselt kunagistest ülipopulaarsetest Meelejahutaja avalikest lindistustest Eesti Raadio Valges saalis, kuid meeleolult ning sisult on sarnasus ilmne. Sellegipoolest ei ole tegemist vaid üksikutest sket?idest koosneva estraadikavaga, kus laval on ainult näitleja ja mikrofon, vaid päris teatriga.

Selles teatris on olemas nii kujundus, muusika, kostüümid kui muidugi ka ?teleekraan?. Kogu etenduse jooksul kasutatakse televisioonile omaseid võtteid ? tegevus kandub lavalt ekraanile ja ekraanilt lavale tagasi, või toimub mõlemas kohas samal ajal. Glamuuri ja sära lisavad lavastusele Eesti Tantsuagentuuri tantsutrupid.

?Teeveejahutaja? on kokku pandud ETV huumorikonkursi ?Naerame koos? parimatest töödest, kõik sket?id on kirjutatud tänapäevastel teemadel ning on varem avaldamata.

Osades näitlejad Helene Vannari, Tõnu Oja, Raivo E. Tamm ja Andres Dvinjaninov.

Videoekraani vahendusel tegelevad ?teeveejahutamisega2 Merle Palmiste, Marika Korolev ja Külli Teetamm. Kuna osa videomaterjalist on dokumentaalkaadrid, astuvad üles ka Eesti Vabariigi president härra Arnold Rüütel, Eesti kaitsevägi, Emajõe sild, Kadrioru park, 1905. a ülestõusu ausammas ning teised auväärsed tegelased. Lavastaja Eero Spriit ja kunstnik Mari Ann Ahas, heliloojad Priit Pajusaar ja Glen Pilvre.

22. detsembri etendus on ühtlasi ETV vana-aastaõhtu saate avalik salvestus.

Hetkel kuum