Ülo Toomsalu • 12. detsember 2003 kell 5:58

EPL: ARKi raha varguses süüdistatav tasus hiigelkautsjoni

ARKist üle 12 miljoni krooni omastamises süüdistatav ärimees Peeter Tamberg pääses vabadusse ligi miljonikroonise kautsjoni vastu.

?See raha on kokku laenatud tuttavatelt, sest minule kuulunud raha politsei arestis,? ütles 3. detsembril 950 000kroonise hiigelkautsjoni tasunud Tamberg Eesti Päevalehele. Eeluurimise ajal ligi kaks kuud Tallinna vanglas istunud Tambergi sõnul oli trellide taha sattumine tema jaoks ?okk. ?Sellise olukorraga ei saa isegi mitme kuuga ära harjuda,? ütles Tamberg.

Kuigi politsei süüdistab aastaid ARKi Tallinna kontoris riigilõive kasseerinud firma ainu-omanikku rohkem kui 12 miljoni krooni omastamises, keeldub Tamberg süüd tunnistamast. ?Kuidas ma saan omaks võtta asja, mida ma teinud pole,? ütles ärimees.

Tambergi väitel võeti ta vahi alla riisumises osalenud raamatupidaja Malle Krami ütluste tõttu. Kram rääkis, nagu oleks Tamberg käskinud naisel miljonid maksuameti asemel kanda oma isiklikule arvele. Tambergi sõnul ei soovi ta tema vastu tunnistanud raamatupidajaga kohtuda.

?No mida ma sellise inimesega räägin,? ütles Tamberg. ?Meie firma tõmbas ta täiesti rahast tühjaks. Viimase pangaülekande tegi veel siis, kui skandaal meedias juba puhkenud oli.?

Vahendusfirma Liivi Teenindus omanik leiab, et firma pankrotistus raamatupidaja tegevuse tagajärjel ning politsei suhtes tal pretensioone ei ole.

?Ma saan täiesti aru, et nad teevad oma tööd,? ütles ärimees. ?Ja see, et mina selles loos olen hammasrataste vahele jäänud, pole ju politsei süü.?

Hetkel kuum