• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Börsil oli käibelt selle kuu teine päev

  Hansa Capitali võlakirjad andsid börsil suuruselt teise detsembrikuu päevakäibe. Eile küündis börsi päevakäive ligi 92 mln kroonini. Suure käibe põhjustasid Hansa Capitali võlakirjad (käive ligi 66 mln krooni). Eilsest suurem oli päevakäive detsembris vaid 2. detsembril (138,6 mln krooni). Tol päeval oli ?peasüüdlaseks? Hansapanga aktsia, mille osa oli 130,2 mln krooni.
  Kaks ühesuurust tehingut 3165 Hansa Capitali võlakirjaga tõstsid võlakirja hinda 0,24 protsenti, 10 383,53 kroonile. Kokku moodustas selle võlakirja käive kaks kolmandikku börsilolevatest Hansa Capitali võlakirjadest.
  Toimus ka tehing Tallinna Sadama võlakirjadega. Selle võlakirja hind tõusis 0,05 protsenti, 10 241 kroonile 2,56 mln kroonise käibega. Võlakirjad on koondunud vähestesse kätesse. Hansa Capitali võlakirju on 14, Eesti Posti omasid 6 ning Tallinna Sadama omasid 18 investoril.
  Hansapanga aktsia kallines eile 1,09 protsenti, 318,72 kroonile 15,9 mln kroonise käibega. 0,15 protsenti tõusnud Eesti Telekomi aktsia sulgus 104,99 kroonil. Börsil valitses tõusumeeleolu, võimalik, et mingi osa selles oli Iraagi ekspresidendi Saddam Husseini kinnipüüdmisel. Langesid vaid Norma ja Viisnurga aktsia? Norma aktsia 0,79 ja Viisnurga aktsia 0,46 protsenti. Börsilt lahkumise kavatsuse tõttu vaatlusmärke saanud Estiko aktsiaga tehinguid ei tehtud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Toyota ehitab USAsse akutehase
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".