Eesti Raudtee kaubaveomaht detsembris ületas 4 miljoni tonni piiri

05. jaanuar 2004, 13:29

Eesti Raudtee kaubaveomaht ulatus detsembrikuus kõigi aegade kõrgeima tasemeni, ületades esimest korda ettevõtte ajaloos 4 miljoni tonni piiri.

Eesti Raudtee turundusdirektori Ain Kaljuranna sõnul ületas detsembrikuu tulemus 2002. aasta sama kuu mahtu 11,5 protsendiga, olles vastavalt 4,05 miljonit tonni ja 3,63 miljonit tonni.
?Rekordi saavutamist mõjutasid mitu olulist aspekti ? esiteks oli Venemaal ja teistes lähiriikides plaani täitmise vajadus, mille kohaselt tuli teatav kogus kaupa tingimata eelmise aastanumbri sees ära vedada,? ütles Kaljurand.
Kaljuranna sõnul oli teine oluline mõjutaja ka klientide paranenud koostöö nii raudtee kui ka oma partneritega. ?Erilist heameelt valmistas meile ühe suurima kliendi, Eurodeki üle miljoni tonni ulatunud kaubamaht,? lisas Kaljurand.

Keskmine rongipaaride vastuvõtu arv detsembris ulatus 35,6 rongini ööpäevas, mis ületab möödunud aasta detsembri keskmist vastuvõttu 4 rongi võrra.

Naftasaaduste veomaht suurenes detsembris eelmise aasta sama kuuga võrreldes ligi 18 protsenti, ulatudes 2,86 miljoni tonnini ning kivisütt veeti 74 protsendi võrra rohkem, ehk 331 tuhat tonni. Väetiste vedu kasvas 3 protsendi võrra 256 tuhande tonnini ning põlevkivi vedu vähenes 18,8 protsendi võrra 244 tuhande tonnini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing