Vene eliit pidutses Eesti hotellides

Sirje Niitra 06. jaanuar 2004, 00:00

?Oli väga hoogne pidu, kõik jäid rahule,? iseloomustas uue aasta vastuvõttu Radisson SASi müügidirektor Kersti Vaino. Möll käis nii suurhotelli esimese korruse restoranis Season kui ka teise korruse konverentsikeskuses, mis kahepeale kokku mahutasid 400 inimest.

Suurem osa külalisi pärines Moskvast ja Peterburist, kuid üks 12 inimesest koosnev seltskond oli koguni Alma-Atast kohale sõitnud. ?Osa olid peredega, nii et koos oli kolm põlvkonda lastest vanavanemateni välja,? rääkis Vaino.

Agaramad huvilised olid kohad kinni pannud juba veebruaris ja paarkümmend inimest pidutses samas kohas ka aasta tagasi.

Radissoni uusaastaöö tõmbenumber oli teist aastat järjest Venemaa üks suuremaid laulustaare Ljudmilla Gurt?enko, kes peatus ühes hotelli 13 sviidist. Samas oli suur rõhk ka toitudel: laud oli kaetud hästi pidulikult ja rikkalikult, palju oli erinevaid kalaroogi. Venelased on teadupärast suured kalasõbrad.

Pilet kahele koos ööbimisega sama hotelli tavanumbris maksis 4430 krooni, ühe magamistoaga sviidis 5592 ja kahe magamistoaga sviidis 7992 krooni. Kogu Radissoni hotell oli aastavahetusel peaaegu väljamüüdud, olid vaid üksikud vabad toad.

Sokose hotelliketti kuuluv Viru oli aastavahetusel lõpuni välja müüdud ja Venemaalt saabunud külalised viibisid siin pikemat aega. Hotelli müügi- ja turundusjuhi Annely Hendriksoni sõnul lahkuvad viimased aastalõpukülalised Eestist alles täna.

Viru sai tänu ümberehitusele sel aastavahetusel lusti pakkuda palju suuremale arvule külastajaile, sest teisel korrusel lisandus Merineitsi restoranile avar banketisaal. Kogu teine korrus ehk üle 300 koha läks EstinTouri kaudu müüki Venemaal. Suurejoonelist programmi vedas populaarne Vene näitleja Nikolai Karant?entsov, kellele sekundeerisid mustkunstnikud ja näärivana.

Hendriksoni sõnul olid külalised Venemaalt kohale tulnud sõpruskondade kaupa, kuid nende hulgas võis näha ka päris tuntud Venemaa poliitikuid ja ärimehi, kelle nimesid ei saa mõistagi mainida. ?Nii palju kulda ja brokaati pole meil varem nähtud,? rääkis ta. Mehed oli enamasti frakkides, naised ülipidulikes õhtutualettides.

Aastavahetuse paketi hinda ei soovinud Viru avaldada, kuid turundusjuhi sõnul jäi see Radissoni hinnale alla. Kuna kõik läks hästi ja ka teenindus toimis laitmatult, on kavas taolisi aastalõpupidusid jätkata.

Viru esimese korruse restoranis Amarillo oli ühine aastalõpubankett ööklubiga Amigo, mis oli eelkõige kohalikele mõeldud. Pidu oli särtsakas Mehhiko stiilis. Amigos esinesid aasta viimasel ööl ansamblid Ultima Thule ja Lament.

Kolmesajast inimesest koosnev vene seltskond pidutses uusaastaööl ka Grand Hotel Tallinnas. Juhatuse esimehe Meelis Maiste sõnul oli aastavahetus nii hotellile kui ka restoranile Le Paris, kus pidu põhiliselt toimus, väga edukas, kuid numbritest keeldus ta rääkimast.

Publikut lõbustas Venemaal väga hinnatud Eesti lauljatar Anne Veski, kes on selles hotellis ka muidu sage külaline.

Suuremad Eesti hotellid teevad panuse venelastele eelkõige seetõttu, et eestlastel pole kombeks uut aastat suures restoranis vastu võtta. ?Eestlane läheb pigem ööklubisse,? märkis Radissoni müügidirektor Kersti Vaino.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing