EPL: Maksuametilt ka sel aastal eeltäidetud deklaratsioon

09. jaanuar 2004, 08:03

Maksu- ja tolliamet tuleb maksumaksjatele ka sel aastal vastu eeltäidetud deklaratsiooniga.

Samas võib juhtuda, et samade kohustustega inimestel (need, kes on näiteks võtnud laenu või maksavad kindlustustasusid vms) on deklaratsioon täidetult erinevalt ? mõne puhul on eelnevalt sisestatud rohkem andmeid, mõne puhul vähem, kirjutab Eesti Päevaleht.

Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja kt Kaja Tamm ütles, et eeltäidetud deklaratsioonides trükitud andmete hulk ja kvaliteet sõltub paljuski sellest, kas ja kui kiiresti ning missuguse kvaliteediga on pangad, fondid ja koolitusfirmad neile asjakohaseid andmeid edastanud. Suuri muutusi sel aastal tuludeklaratsiooni vormis ei ole, sisuliselt on deklaratsioon jäänud samaks.

Suurim uuendus on see, et erinevalt eelmistest aastatest on sel aastal deklaratsioon trükitud ka vene keeles. Võrreldes mullusega küsitakse peale elukoha aadressi ka postiaadressi, kui need on erinevad. Samuti puutuvad deklaratsiooni täitjad tänavu kokku mõne väiksema uuendusega:

Näiteks kui läinud aastal deklareeriti palgatulusid ja muid tasusid, millelt oli kinni peetud tulumaks 26% (haigusrahad, pensionid jms), eraldi tabelites (vastavalt 5.1 ja 5.2), siis seekord deklareeritakse need tulud ühes tabelis ? 5.1.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing