Euro nõrkus Euroopat toetamas

Raivo Sormunen 15. jaanuar 2004, 00:00

Saksa tarkvaratootja SAP käibehoiatus kiskus teisipäeval USA aktsiaturgude juhtivindekseid keskmiselt 0,6?0,7% allapoole.

Kompanii hoiatas, et ta IV kvartali käive kukub 3% ning ulatub 2,2 mld euroni. See vedas asjaosalise aktsia USAs viie protsendiga miinusesse ja kiskus kaasa ka sektori teised esindajad nagu Oracle, PeopleSoft ja Siebel Systems aktsiaid. Konkurentide kaotus jäi 2?4% vahele.

?Kuna turul pole olnud (languse näol) korrektsiooni, on aktsiad veidi haavatavad,? ütles CBSile finantsfirma Stein Roe vanem investeerimisstrateeg Alfred Kugel. ?SAP näitas turule vaikselt punast lippu.?

Euroopa börsidele mõjus eile aga positiivselt USA dollari suhtes nõrgenev euro. Suurimate Euroopa tõusjate hulgas paistis silma SuurBritannia tugevaim tarbeelektroonikamüüja Dixons, mille aktsia on kella viieks õhtul tõusnud 5%, tasemeni 153 penni. Suurbritannia piiridest väljunud Dixons kirjutas oma äsja lõppenud poolaasta majandustulemustes, et kompanii kasum kasvas 2% ning ulatus 71,9 mln naelani (1,6 mld kroonini).

Teisipäeval esimest korda viimase kaheksa päeva jooksul kaotusekibedust tundnud Nokia aktsia pööras eile taas suuna üles. Väärtpaber liikus kell viis õhtul Helsingi börsil 16,55 eurol ehk 1,9% plussis.

Aktsiat toetas investeerimispank Merrill Lynch, mis andis aktsiale antud soovitust neutraalselt osta ning kalkuleeris välja 19,50eurose hinnasihi.

Arvopaperi-online?i teatel ootab pank Nokialt kasvu nii mobiiltelefonide müügi või võrguüksuse osas. Võrguüksust toetab mobiilsideoperaatorite investeeringute kasv ning mobiiltelefonide üksust Nokia tugevus mahtude kasvatamise ja hindade osas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing