Ülo Toomsalu • 19. jaanuar 2004 kell 6:07

EPL: Maade deklareerimine tekitab järjekordi

Eeldatavasti peaks märtsi keskpaigaks oma maa deklareerima kuni 30 000 maakasutajat, kuid siiani on neist deklaratsiooni esitanud vaid tuhatkond.

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) peadirektori asetäitja Ahti Bleive sõnul on märtsi lähenedes PRIA kohalikes büroodes pikki järjekordi oodata. ?Paneme enamiku büroode töötajaid deklaratsioone vastu võtma ning ilmselt tuleb teha ka eelnev registreerimine, et inimesed ei peaks kohapeal oma järjekorda ootama,? ütles ta.

Kuigi eilse seisuga on veel kolm maakonda, kus pole siiani võimalik maid deklareerida, sest kaardid pole valmis, pole ka teistes maakondades palju deklareerijaid, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Mõni päev on inimesed pooletunnise ootamisega pääsenud,? ütles Saaremaa büroo peaspetsialist Andres Ramst, lisades, et saarlased on olnud ka ühed aktiivsemad maade kirjapanijad. ?Eks haistetakse suurt euroraha,? märkis ta.

?Meil on dokumendid tagasi toonud 70 maakasutajat, aga neid võiks olla umbes 600,? ütles Hiiumaa PRIA büroo peaspetsialist Pilvi Laid. ?Suuremad maakasutajad on veel tulemata.?

Ahti Bleive sõnul on siiani põllumajandustoetusi saanud umbes 10 000 maakasutajat ja põllumajandusettevõtet. ?Arvame, et see arv võib kasvada kuni 30 000 maadeklareerijani, kuid see number võib olla ka ülehinnatud,? ütles ta.

Bleive tuletas meelde, et neil, kes jätavad maa märtsi keskpaigaks deklareerimata, pole tulevikus suurt lootust põllumajandustoetusi saada.

Hetkel kuum