IBM keelas töötajatel väljendite offshore ja onshore kasutamise

20. jaanuar 2004, 10:24

IBM keelas töötajatel väljendite offshore ja onshore kasutamise pärast firma plaani viia kontoritöökohti USAst odavamatesse riikidesse, kirjutab The Register.

IBM alustab sel aastal kontoritöökohtade viimist USAst Hiina, Indiasse ja Brasiiliasse.

Gartner prognoosis, et selle aasta lõpuks viiakse kümnendik IT-kontoritöötajate töökohtadest USAst välismaale. Detsembris kirjutas Wall Street Journal, et IBM Global Services asendab 4730 USA programmeerija töökohta töökohtadega mujal maailmas. IBM kulutas USA töötajatele 56 dollarit tunnis (709 krooni), samas kui kolme kuni viieaastase töökogemusega Hiina programmeerija kulud olid umbes 12,50 dollarit (196 krooni).

Washingtoni osariigis, kus asub Microsofti ja Boeingu kodu, senaatorid tahavad suruda läbi seadusemuudatust, mis piiraks osariigis offshore-töötajatega töösuhteid. Veel neljas osariigis on analoogsed eelnõud kaalumisel , sealhulgas Pennsylvanias ja New Jerseys.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing