Tööstusriikide madalad intressid loovad arenevatel turgudel uut mulli

23. jaanuar 2004, 11:41

USAs jt arenenud riikides püsivad madalad intressid on suunanud rahavood arenevatele turgudele, nagu juhtus 1997.a Aasia finantskriisi eel.

Sellele ohule viitasid Davosis koos olevad maailma pankurid ja ökonomistid.

Eelmisel aastal kasvasid investeeringud arenevate turgude aktsiatesse ja obligatsioonidesse üle 50%, küündides 187 miljardi dollarini. Need andmed esitas USA Institute of International Finance. Selleks aastaks prognoosib ta selleks summaks 196 miljardit dollarit.

Nii suurt kapitalivoolu ei ole olnud 1997. a peale, kui mitmes Aasia riigis puhkes finantskriis. Praegune areng meenutab tolle kriisi eelset olukorda, ütleb Citigroupi juhatuse aseesimees William Rhodes Wall Street Journalile.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing