Times: Iraagi teadlased vedasid massihävitusrelvadega kõiki ninapidi

27. jaanuar 2004, 17:28

The Times leidis uue selgituse müstilistele Iraagi massihävitusrelvadele, mida koalitsiooniväed kuidagi ei suuda leida.

Neid pole ajalehe arvates tõepoolest olemas ja pole olnudki. Aga see ei tähenda veel seda, et Tony Blair ja George Bush oleksid maailma avaliku arvamusega manipuleerinud - neid peteti mitte salateenistuste ega isegi mitte Saddam Husseini poolt. Iraagi diktaator sai ise petta riigi teadlaste poolt, kes valetasid talle oma edusammude kohta.

Times toob ära oma korrespondentide intervjuu Bagdadi ülikooli tuumafüüsika professoriga, kes ütles, et harimatut Saddami oli kerge haneks tõmmata. Nii pommitasidki teadlased teda nö teaduslike aruannetega võimalusest toota suures koguses plutooniumi ning said selle eest suuri preemiaid ja autosid. Mida nad reaalselt saavutasid, võis teha iga vanemate klasside õpilane.

Times"i arvates vihjas sellele ka möödunud nädalal erru läinud inspektorite juht David Kay, kui ta rääkis korruptsioonist, valedest ja segadusest endises Iraagi juhtkonnas, mis panigi paljusid uskuma Iraagi relvastusprogrammide arengusse.

<#BBC=http://news.bbc.co.uk/hi/russian/press/newsid_3432000/3432595.stm#3>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing