Null kaob telefoninumbri eest

Kaido Einama 29. jaanuar 2004, 00:00

Vastavalt sideameti korraldusele peab alates 1. veebruarist saama valida riigisiseseid telefoninumbreid nulli ette valimata. Alates 1. maist enam nulli numbri ette valida ei saa.

Pühapäeval peavad kõik sideteenuse pakkujad tagama, et näiteks mobiiltelefonile helistades ei alga number mitte 050, 056 või 055ga, vaid valides alustatakse kohe number 5st. Mobiililt lauatelefonile helistades ning maakonna koode ette valides võib samuti nulli algusest unustada. Paralleelne valimiskord on ministri määruse järgi töös aprilli lõpuni, nii et klientide jaoks kohe 1. veebruarist suurt midagi ei muutu.

?1. maist on töös automaatvastaja, mis valesti valinuid õigesti helistama õpetab,? selgitab uut korda Elioni pressiesindaja Ain Parmas. ?Elion omalt poolt alustas klientide teavitamist novembris kõigil arvetel ning seda jätkatakse.?

?Kuna 1.veebruar on pühapäev, on ilmselt kõige efektiivsem võtta endale pool tunnikest vaba aega mobiili telefoniraamatuga tegelemiseks, et numbrid ära muuta,? soovitab Kaja Pino kohe asi ette võtta, et see aprilli lõpus ei ununeks. Number võiks mobiiltelefonis olla sisestatud rahvusvahelisel kujul (+372 algusega), siis saab ka välismaalt helistada.

Radiolinja suhtekorraldusjuht Helena Lõhmus soovitab üle kontrollida lisaks mobiili SIM-kaardile või telefoni märkmikusse salvestatud telefoninumbrite suunakoodidele ka mobiiltelefoni salvestatud kõneposti ja muude püsisuunamiste numbrid ning vajadusel lisada nendele Eesti rahvusvaheline suunakood. ?Uus valimiskord puudutab ka SMSide ja MMSide saatmist (näiteks logo või helina tellimisel tuleb akronüümis oleva numbri eest samuti 0 ära jätta, nt LOGO KASS 56xxxxxx), samuti tuleb kontrollida WAP- ja GPRS-seadistuste sissehelistamisnumbrit,? soovitab Lõhmus. Alates 1. veebruarist hakkab tasuta kõneteade uuest valimiskorrast teavitama kõiki neid Radiolinja kliente, kes valivad harjumuspäraselt nulliga alguses. Veebruari alguses saadetakse ka uuest korrast teavitav SMS.

?Lihtne on muudatust meeles pidada mõeldes, et see puudutab kõiki telefoninumbreid, kuhu varem tuli 0 ette valida,? selgitab Tele2 kommunikatsioonijuht Kersti Gorstov. Tele2 koodi eelvalijaid klient ise ümber programmeerima ei pea. Neis on vastav tarkvara, millega aparaat muudatused alla laeb.

Kõigis mobiilioperaatorite esindustes saab oma mobiili telefoniraamatut lasta ka õigeks kohendada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing