Tarbijakaitseamet: ettevaatust ettemaksuga mööbli tellimisel

30. jaanuar 2004, 13:22

Tarbijakaitseamet soovitab tarbijatel mööblitellimusi vormistades ning ettemaksu tasudes olla tähelepanelik, teatas amet.

Tarbijakaitseametisse laekub kaebusi, mille kohaselt mööbli tellimusi vormistavad firmad ei pea kinni esialgsetest lepingutingimustest. Tellijad ei saa tellitud mööblit õigeaegselt kätte, tarbijate pretensioone ei lahendata mõistliku aja jooksul või võetakse tarbijatelt 100%-list ettemaksu.

Esineb ka juhuseid, kus mööbli tellimuse ning ettemaksu vastu võtnud ettevõte on oma tegevuse lõpetanud, kauplusel puudub omanikega igasugune side või on välja kuulutatud pankrot.
Korduvad probleemid on OÜ-ga AnKaMer (asukohaga Tartu mnt 63A, Tallinn), kes on oma tegevuse peatanud või lõpetanud, kuid klientidega sõlmitud lepingud on kas osaliselt või täielikult täitmata. Tarbijakaitseameti menetluses oleva avalduse põhjal ei ole OÜ AnKaMer tarbijale, kes on köögimööbli ning kodutehnika eest eelmisel aastal sularahas maksnud 100% ettemaksu (summas 43000.-), tänaseni tooteid kätte andnud. Samuti on likvideeritud müügiboks, kus tarbija lepingu sõlmis ning ettemaksu teostas.

Teise menetluses oleva avalduse kohaselt ei ole OÜ AnKaMer eelmise aasta septembrikuust tänaseni tarbijale müüdud köögimööblil esinenud puuduseid kõrvaldanud.

Tarbijakaitseamet soovitab tarbijatel, enne mööbliga tegelevate firmadega lepingute sõlmimist, veenduda ettevõtte usaldusväärsuses. Oluline on silmas pidada, et vastavalt võlaõigusseaduse § 213 sätestatule võib müüja nõuda ettemaksu ainult poole summa ulatuses asja hinnast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing