Kreenholmi omanik toob tootmist Rootsist Narva

Liis Kängsepp 02. veebruar 2004, 00:00

?Meil on Narvas suur vabrik ning Kreenholmis on täna vabu vahendeid tootmiseks,? sõnas Kreenholmi endine juht, Boras Wäfveri AB tegevdirektor Mats Skogman. ?Ning tootmise ületoomine on võimalik ilma suurte investeeringuteta. Ma räägin siin väga väikesest rahast.? Skogman ei osanud siiski konkreetseid summasid veel mainida. Ta kinnitas, et tootmine plaanitakse üle tuua nii kiiresti kui võimalik.

Kreenholmi emafirma Boras Wäfveri AB ketrus- ja kudumisvabriku tootmise ületoomine Narva ei vähenda koondatavate inimeste arvu.

?Selle võrra ei koondata inimesi vähem,? kinnitas Kreenholmi finantsdirektor Mai Palginõmm, kes samuti ei teadnud täpselt, millal tootmine Eestisse üle tuuakse ning palju see maksma läheb. ?See sõltub sellest, kuidas nad oma ametiühinguga Rootsis kokkuleppele saavad,? ütles Palginõmm. ?Kuna me neile raha ei maksa, siis see ületoomise maksumus pole mind eluilmaski huvitanud.? Palginõmme sõnul langetati otsus alles neljapäeva õhtul ning selle detailid polnud reedeks Eestisse veel jõudnud.

Mullu detsembri alguses teatas Kreenholm, et loodetust kehvemate majandustulemuste tõttu peab ettevõte sel kevadel koondama 400 töötajat. Kreenholmi Valduse ASi üheksa kuu realiseerimise netokäive ulatus 874 miljoni kroonini ja kahjum oli 7 miljonit kroonini. Mullu samal perioodil oli käive 870 miljonit krooni ja kahjum 9 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing