EPL: Kallas sõidab Prodiga kohtuma

03. veebruar 2004, 07:57

Eesti tulevane eurovolinik Siim Kallas kohtub järgmisel esmaspäeval Euroopa Komisjoni presidendi Romano Prodiga.

Kallas arutab Prodiga muu hulgas oma võimalikke töövaldkondi komisjonis. Valitsuse nõuniku Henrik Hololei sõnul on Kallasel kindel soov töötada kuus esimest kuud mõne majandusküsimusega tegeleva komisjoni voliniku juures, näiteks sobiks rahanduse või infotehnoloogia valdkond, kirjutab Eesti Päevaleht.

Peale Prodi ongi Kallasega kohtumise vastu huvi tundnud just rahandusvolinik Pedro Solbes ja infotehnoloogiavolinik Erkki Liikanen. Samuti soovib Kallasega kohtuda komisjoni asepresident Neil Kinnock.

Hololei ütles, et Kallasel on oluline saada Prodi käest otseinfot, kuidas uute liikmesriikide volinikud kuni sügiseni ametisolevates komisjonides tööle hakkavad. ?Praegu pole seegi veel lõplikult selge, kas uued volinikud just kuus kuud ühe kindla valdkonna voliniku juures töötavad,? rääkis Hololei. ?Praegu räägitakse juba võimalusest, et uued volinikud töötavad kolm kuud ühes valdkonnas ja kolm kuud mõnes teises valdkonnas.?

Paljude uute liikmesriikide volinikud on Prodiga juba kohtunud. Kallase kohtumine nihkus edasi, sest eelmisel nädalal oli Prodi väga hõivatud ning sel nädalal sõitis Kallas puhkusele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing