Peeter Stamberg • 9. veebruar 2004 kell 8:07

Opera kavatseb märtsis korraldada aktsiate esmaemissiooni

Norra Opera Software teatas, et kavatseb märtsis korraldada aktsiate esmaemissiooni (IPO), vahendab uudisteagentuur Reuters.

Veebilehitseja tootjana tuntud firma kavatseb emissiooniga tõhustada võitlust rivaali Microsoftiga ning võita kliente kiirelt kasvaval mobiiltelefoni turul.

Opera prognoositav turuväärtus on ligi miljard Norra krooni (umbes 1,8 miljardit Eesti krooni). Firma plaanib aktsiate emissioonist saada 75-150 miljonit Norra krooni (kuni 270 miljonit Eesti krooni). Kindlat emissiooni mahtu ei ole veel otsustatud.

2003. aastal teenis Opera 1,3 miljonit Norra krooni kasumit. Aasta varem oli kahjum 21 miljonit krooni. Käive kasvas mullu 2002. aasta 51 miljonilt Norra kroonilt (91 miljonilt Eesti kroonilt) mullu 78 miljonile Norra kroonile (140 miljonile Eesti kroonile).

Hetkel kuum