Dow sai viiepäevasest langusest üle

Peeter Stamberg 26. veebruar 2004, 00:00

USA aktsiaturg alustas eile kauplemist plussis. Aktsiate tõusu toetas nii USA keskpanga juhi Alan Greenspani kõne kui ka ettevõtete oodatust paremad majandustulemused.

Viiel varasemal kauplemispäeval langenud Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli esimeste kauplemistundide järel 0,33% plussis 10 601 punktil. Tehnoloogiaettevõteterikas Nasdaq oli tõusnud 0,57% 2017 punktile.

Oodatust paremad tulemused avaldanud juveelide müüja Tiffany & Co. teatas, et kasum kasvas neljandas kvartalis ligi veerandi võrra. Oodatust paremaid majandustulemusi aitas saavutada tugev pühadeaegne müük ja tugev nõudlus teemantide järele. Tiffany aktsia oli New Yorgi börsil kerkinud 4,7%, 38,85 dollarile.

Samas valmistas USAs pettumust oodatust kehvemad olemasolevate elamispindade müügiandmed. Jaanuaris langes olemasolevate elamispindade müük 5,2% analüütikute poolt oodatud 3,1% languse asemel, kirjutas uudisteagentuur Reuters.

Euroopas teatas Hollandi päritolu õlletootja Heineken, et kasum enne ühekordseid kulusid/tulusid ning amortisatsiooni kasvas. Heineken hoiatas, et sellel aastal võib kasumile halvasti mõjuda euro kursi tõus USA dollari ja teiste valuutade vastu. Probleemiks on ka nõrgem nõudlus õlle järele USAs ja Lääne-Euroopas. Heinekeni aktsia tõusis õhtuks Amsterdami börsil 4,4%, 33,82 eurole.

Nokia aktsia langes Helsingi börsil 0,1%, 17,57 eurole, seda vaatamata sellele, et investeerimispank Credit Suisse First Boston tõstis eile Nokia hinnasihi 18 eurolt 20 eurole. Investeerimispank soovitab oma klientidel omada Nokia aktsiat rohkem, kui võrdlusindeksi koosseis seda ette näeks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing