EPL: Lähis-Ida lennufirma palkab Eestist stjuardesse

27. veebruar 2004, 07:54

Araabia Ühendemiraatide, Bahreini kuningriigi ja Omaani sultaniriigi riiklik lennukompanii Gulf Air otsib Eestist stjuardesse.

Pooltsada neidu hakkaks enam kui 25 000kroonise netokuupalgaga tööle stjuardessidena rahvusvahelistel lendudel, kirjutab Eesti Päevaleht.

Firma peakontoris luksuslikul Bahreini saarel Pärsia lahes koolitatakse praegu varem konkursi korras valitud 38 Eesti neidu, kes juba märtsis rahvusvahelistel lendudel kliente teenindama hakkavad. Jaanuari alguses Lähis-Itta lennanud eestlased osalevad 10nädalases treeningprogrammis, elavad luksuslikes korterites ning naudivad Monaco-sarnase rikaste paradiisi meelelahutustööstust. Gulf Air tasub nende majutuse-, transpordi- ja söögiraha ning maksab treeningute eest pealegi. Naised saadavad raha omastele koju Eestisse.

?Meid on siin täiesti ära hellitatud, Eesti tüdrukud on täiesti sillas, kõik on väga hästi organiseeritud,? ütles varem Helsingi Vantaa lennujaamas töötanud Barbi Jaansoo (33).

Gulf Air otsis möödunud aasta lõpus ajalehereklaamide kaudu Eestist töötajaid, aasta lõpus tehti Tallinnas Olümpia hotellis testid ning kolme vooru põhjal valiti ligi 120 neiu seast välja 38. Otsiti hea väljanägemisega suhtlemisalteid neidusid. ?Need ei olnud mingid missivalimised,? ütles Jaansoo.

Jaansoo sõnul on Bahreinis nii 22aastasi kui ka üle 30aastasi Eesti tüdrukuid. ?Vabal ajal peame kodustega internetikohvikus ühendust, külastame häid restorane ja kohvikuid, käime teatris, kinos ja ööklubides, teeme sporti ? rahast me siin saarel küll puudust ei tunne,? rääkis ta.

Gulf Airi teenustejuhi Michael Kenti sõnul loodab firma Eestis uued värbamiskatsed korraldada kuue kuu pärast. Seni oodatakse aga kõiki stjuardessiks või lennukikokas kandideerima firma kodulehekülje www.gulfairco.com kaudu.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing