EPL: Viimsi vallavalitsus lammutas loata pool võõrast hoonet

27. veebruar 2004, 07:54

Viimsi vallavalitsuse tellitud kopp lammutas eile varahommikul mere ääres sõjaväeajast jäänud veduridepood, mis kuulub ASile Salome.

Ebaseadusliku lammutamise peatas alles politsei sekkumine. Selleks ajaks, kui firma esindajad asjast kella 8 paiku teada saanuna kohale kiirustasid, oli pool maja juba kokku lükatud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Hoone all olev maa on valitsuse korraldusega antud 1993. aastal Viimsi vallale. Millegipärast on aga jäänud dokumentides märkimata, et kinnistul asub hoone, mis kuulus tollal ASile Esmar. Esmar müüs hoone 2002. aasta lõpus oma tütarfirmale Salome, teadmata omakorda, et maa on munitsipaalomanduses.

Esmari nõukogu liikme, vandeadvokaat Jüri Leppiku sõnul sai probleem alguse sellest, et valitsuselt maid endale taotledes vaikis vald maha, et maa-alal on hooned. Probleem tuli ilmsiks möödunud kevadel, kui Salome üritas hoonealust maad erastada ja selgus, et see on munitsipaalmaa. Siis vaidlustas Salome valitsuse 1993. aasta korralduse kohtus. Kohtuvaidlus on praegu pooleli.

Viimsi vallavanema Enn Sau sõnul tekkis probleem aga siis, kui Esmar vallasvara Salomele müüs. ?Notar on eksinud tehingu tegemisel, sest vallalt ei ole võetud teavet, kelle maa peal see hoone asub,? leidis Sau. Tema kinnitusel kuulub hoone vallale, sest paikneb valla maa peal.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing