Keskkonnaministeerium: uue maja riigihanget polnud vaja korraldada

Villy Paimets 01. märts 2004, 00:00

Keskkonnaministeeriumi halduse nõuniku kt ja uue asukoha komisjoni esimees ütles Arvo Vakra, et nad uurisid, kas peab riigihanke korraldama, ja selgus, et ei pea. ?Küsisime kinnisvarafirmadelt hinnapakkumisi, näiteks Riigi Kinnisvara ASilt ja Arco Varalt, aga Rafalandi pakkumine oli kõige odavam, kesklinna kohta isegi väga soodne,? ütles Vakra.

Riigihangete ameti peadirektori Ülo Sarve kinnitusel on riigihangete seaduses erand, mis seda õigustab. ?Sama erand toimis ka eelmisel suvel, kui Tallinna politsei Kalevi majja kolis,? lisas Sarv.

Endine keskkonnaminister Heiki Kranich tahtis ministeeriumile Stroomi ranna piirkonda uue maja ehitada. ?Tegin korduvalt valitsusele ettepanekuid, et riigiasutused ja ministeeriumid peaks kesk- ja eriti vanalinnast välja kolima,? ütles Kranich.

Arvo Vakra ütles aga ruumide rentimise kaitseks, et isegi kui saaks investeeringud, võtaks oma maja ehitamine kolm aastat aega. ?Kõige suurem mure on, et asume mööda linna laiali ja raske on niimoodi juhtida,? lisas Vakra.

Kranich on nõus: ?Selge on see, et niimoodi jätkata ei saanud, ministeerium tuleb kokku kolida.?

Keskkonnaministeeriumi uue kodu omaniku, ASi Rafaland tegevjuht Heikki Moik ütles, et ?see oli millalgi eelmise aasta lõpus, kui ministeerium läbi kinnisvarafirma meie poole pöördus.?

Rafaland pakkus 4700 ruutmeetri suurust pinda, praegu on ministeeriumil kolme maja peale kokku peaaegu 4000 ruutmeetrit.

?Esialgu räägime hinnast 105?110 krooni ruutmeeter pluss käibemaks, sellest allapoole küll minna ei saa,? ütles Moik. Kuna allkirjastatud lepingut veel ei ole, ei tahtnud Moik rohkem võimalikest hindadest rääkida. Halduskulud koos kommunaalkuludega jäävad Moiki sõnul vahemikku 27 kuni 33 krooni ruutmeetri eest. Minimaalsete hindade korral hakkaks ministeerium aastas peaaegu 9 miljonit krooni renti maksma.

Ober-Hausi Kinnisvara ASi äripindade maakler Maido Kalviste ütles, et see on nii suure pinna kohta täiesti normaalne hind.

?Meie poole pöördusid nad 12. veebruari paiku, 16. veebruaril vastasime, et meil tühje maju ei seisa, aga me võime teile maja ehitada,? ütles ASi Arco Vara haldusjuht Urmas Lind.

Riigi Kinnisvara ASi arenduse projektijuht Andrus Väärtnõu ütles, et nemad pakkusid ministeeriumile endist politseimaja Lubja 4, mille renoveerimine oleks võtnud natuke rohkem kui aasta aega, kuid ministeerium ei ole pakkumisele vastanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing