Peeter Raidla • 3. märts 2004 kell 16:25

ManU juhib rikkurite edetabelit

USA firma Deloitte koostatud maailma rikkaimate jalgpalliklubide edetabelit juhib kindlalt Inglismaa valitsev jalgpallimeister Manchester United.

ManU teenis mullu 251,4 eurot (313,8 miljonit dollarit). ManU edestab ka USA edukaimat spordiklubi, New York Yankeesi pesapalliklubi, mille sissetulek mullu oli umbes 280 miljonit dollarit, vahendas Sportnet.

Tabelis on ka mõningaid anomaaliaid - näiteks paikneb 16. kohal Leeds United, kelle võlasumma ulatub ligi 150 miljoni dollarini. Leedsi kõrge koht tabelis seletub sellega, et Deloitte arvestab oma tabeli koostamisel vaid klubide sissetulekuid.

Manchester Unitedile järgnevad Itaalia meister Torino Juventus 218,3, Meistrite liiga võitja AC Milan 200,2, üheksa korda Euroopa meistrite karika võitnud Madridi Real 192,6 ja Bundesliga meister Müncheni Bayern 162,7 miljoni euroga. Esikümnesse kuuluvad veel Milano Inter, Londoni Arsenal, FC Liverpool, Newcastle United ja Chelsea.

Kahekümne rikkama seas domineerivad kahe riigi, Inglismaa ja Itaalia, klubid. Inglasi klubid teenivad suuri summasid pealtvaatajate pealt, itaallased peamiselt teleülekannete õiguste pealt. Näiteks Manchester Unitedi mängupäeva tulu on 101 miljonit eurot ehk üle kolme korra rohkem kui edukaimal Itaalia klubil.

Hetkel kuum