Kristiina Randmaa • 4. märts 2004 kell 14:24

Linnavalitsus nõuab Merko tehingute kohta selgitusi

Tallinna abilinnapea Peep Aaviksoo teatas, et Merko toimingud Rocca al Mare korterelamutega vajavad täiendavaid selgitusi.

?Midagi on väga viltu,? lausus Aaviksoo. ?Selline käitumine, kus kõigepealt ehitatakse ja alles seejärel hakatakse paberiasju korda ajama, on lubamatu?.

Teisipäevane Äripäev kirjutas artiklis ?SAPA tuli Merkole poolele teele vastu?, et Tallinna linnavalitsus on menetlemas taotlust, millega muudetakse Vabaõhumuuseumi tee 5 krundi sihtotstarvet ärimaast elamumaaks. Samas on teada, et antud krundil juba asuvad kaks korterelamut. Lisaks väidetakse artiklis, et korterelamud on kerkinud SAPA teadmisel.

Uurimine SAPAS on juba algatatud. ?Kavatsen välja selgitada, mis tingimustel andis SAPA Vabaõhumuuseumi tee 5-le välja ehitusloa ja hiljem kasutusloa, kuigi esialgu planeeritud büroopindade asemel kerkisid korterelamud,? ütles Aaviksoo.

Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsioon esitas tänasel volikogu istungil abilinnapea Peep Aaviksoole arupärimise, milles küsitakse selgitusi sel Äripäevas ilmunud artikli faktide paikapidamise kohta.

Hetkel kuum