Nordea, SRV ja Uus Maa toovad turule 1000 uut korterit

Inno Tähismaa 10. märts 2004, 00:00

Eile presenteerisid kolm firmat oma vähemalt viie aasta pikkust projekti SRV majas Tallinnas ja rõhutasid, et hakkavad koos kriisi ennetama. Kriisiks nimetasid pooled asjaolu kinnisvaraturul, kus hinnad on kiiresti kerkinud, aga uute korterite kvaliteet jätab soovida. Samuti on juhtumeid, kus arendajad võtavad raha ette, aga jätavad korteri valmis ehitamata.

?See on aja küsimus, millal sisemaksed kaotsi lähevad,? iseloomustas olukorda kinnisvaraturul Nordea Panga jaepanganduse juht Toivo Annus. Tema sõnul on panga enda kogemusest näha, mis kinnisvaraturul toimub. Juba praegu on väiksematel arendajatel raskusi, sest pangad on üha ettevaatlikumad laenude andmisel. Puhtalt klientide sissemaksete najal aga projekti valmis ei ehita. Seetõttu ilmuvad ajalehtedes juba kuulutused, milles pakutakse müüa terveid korterite arendusprojekte.

Projekti käigus arendab ja ehitab SRV korterid valmis, Uus Maa aitab müüa nii uusi kui ka klientide vanu kortereid ja Nordea Pank annab laenuraha. ?Tahame olla võitjate paadis, et kliendid päästa,? ütles Toivo Annus.

SRV jaoks on kortermajad Eestis uus asi. Tänavu lõpetab ettevõte Viru Keskuse rajamise, kus koostööpartneriks oli samuti Nordea. ?Tunneme, et see ni?? on hea ja katmata,? ütles ASi SRV Kinnisvara arendusjuht Indrek Toome. Tema sõnul on rikkamad inimesed endale majad ja korterid ostnud, nüüd on võimalik pakkuda odavamaid elamispindu.

Kolme koostööpartneri plaan on pakkuda eelkõige odavama hinnaklassiga kortereid.

SRV on projekti jaoks kokku ostnud Tallinnas ja selle ümbruses mitmed krundid, ent nende asukohta ei soovinud Ild täpsustada.

Esimeste projektidena lähevad tänavu käiku kortermaja Tallinna vanalinnas Sulevimäe tänaval ehk nn Brookusmäe kvartal ja kortermaja Kadriorus Kollasel tänaval. Järgmisel aastal valmib kortermaja endisel kuulsal Osten Tori krundil, kus lammutati pooleliolev hoone. Paari aasta jooksul valmivad kaks kortermaja Jüri alevikus, tööstus- ja logistikakompleksi läheduses.

Kokku paneb SRV projekti kahes esimeses järgus ligi 600 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:15
    Otsi:

    Ava täpsem otsing