Lehman Brothers teenis rekordilise kvartalikasumi

Romet Kreek 17. märts 2004, 00:00

Bloomberg vahendas, et firma teenis 2,21 dollarit kasumit aktsia kohta. Aastataguse tulemusega võrreldes kasvas kasum 123 protsenti. Lehman Brothersilt ootasid analüütikud Thomson Financiali küsitluse põhjal kvartalikasumi 68protsendilist kasvu, 488 mln dollarile ehk 1,66 dollarile aktsia kohta. Firma kasumile mõjus hästi valuutakursside ja intressimäärade suur kõikumine, nagu ka madalad intressimäärad.

?Võlakirjaäri on läinud palju paremini, kui paljud inimesed arvasid,? ütles Victory Capital Managementi fondijuht Robert Maneri.

?Teadsime, et võlakirjakauplemine läheb hästi,? kommenteeris Lehman Brothersi majandustulemusi Fox-Pitt Keltoni analüütik Reilly Tierney.

?Suur üllatus oli aktisakauplemise tugevus, mis kasvas eelneva kvartaliga võrreldes 46 protsenti,? ütles ta.

1850. aastal asutatud firma hallatavate varade maht kasvas ligi seitse protsenti, rekordilisele 124 mld dollarile. Aastaga kasvas ettevõtte varade maht 22 protsenti, 327 mld dollarile. Firma käive kosus 84 protsenti, 3,1 mld dollarile.

Suure kasvu tegi kapitaliturgude üksuse tulu, mis kasvas aastaga 90 protsenti, 2,22 mld dollarile. Üksuse tulust 1,601 mld tuli võlakirjadest, mis kasvas 80 protsenti. 124 protsenti suurenes tulu aktsiatest, jõudes 617 mln dollarini.

Investeerimispanganduse üksuse tulu kosus 39 protsenti, 508 mln dollarile.

Võlakirjaemissioonidega tegelemise tulu kasvas vaid ühe protsendi, 217 mln dollarile.

Kvartal varasemaga võrreldes kukkus võlakirjaemissioonide tulu 21 protsenti. Tulu ülevõtmiste ja liitumiste nõustamisest kasvas 61 protsenti, 148 mln dollarile. Klienditeenuste üksuse tulu kasvas 134 protsenti, 416 mln dollarile.

Firma aktsia hind tõusis möödunud aastal kokku 44 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:17
Otsi:

Ava täpsem otsing