Volkswagen Golf tõusis taas turuliidriks

ÄP 17. märts 2004, 00:00

Tõsi, vahe teisel kohal oleva Peugeot 206ga on ajalehe Automotive News Europe andmetel vaid vähem kui 500 autot, kuid Golfi müük on kasvanud võrreldes eelmise aasta sama ajaga siiski ligi 2000 auto jagu.

Tänavu jaanuaris müüdi Lääne-Euroopas 45 745 Golfi, mullu samal ajal aga 43 872, mis jääb tollasele liidrile Peugeot 206-le alla enam kui tuhande autoga. VW tootjad pole varjanudki oma pettumust Golfi müügiedus ning et seda vähegi turgutada, lisati auto baasvarustusse mitme tuhande euro väärtuses lisavarustust, nagu kliimaseade jms.

Paljud lääneeurooplased ei tihka ostuotsust teha enne, kui müügisalongidesse jõuab uus Opel Astra, mis on tootjate sõnul parema viimistluse ja rikkalikuma varustusega kui Golf.

Äripäeval õnnestus uut Astrat proovida märtsi alguspäevil Prantsusmaal ja võime tootjate sõnu kinnitada. Salongi viimistlus, uudne pardakompuuter koos ekraaniga jms annavad uuele Astrale olulist lisaväärtust ning Golfil on, mille pärast muret tunda. Samas ei ole Astra oma tehniliselt baasilt peadpööritavaid muudatusi läbi teinud, samad on nii mootorid, käigukast jms ning sõiduomadustelt ta uut Golfi paraku ei edesta.

Uuest Opel Astrast saab pikemalt lugeda reedese Äripäeva autorubriigist.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing