Itaalia valitsus päästab Parmalati

18. märts 2004, 17:22

Võlgade ja skandaalide küüsis oleva Itaalia toidukompanii Parmalat restruktureerimisplaan kiideti riigi valitsuse poolt heaks.

Plaani põhipunktid: võlgade vahetus aktsiate vastu ja märgatav kompanii tegevuse kokkutõmbamine. 120 kaubamärgist jäetakse alles vaid 30. Maha müüakse ka jalgpalliklubi Parma.

Lisaks mittevajalikele brändidele ja jalgpalluritele müüakse ära ka enamik Parmalati teistes riikides asuvaid osakondi. Firma jääb praeguse 30 asemel alles vaid Austraaliasse, Kanadasse, Hispaniasse, Lõuna-Aafrika Vabariiki, Venezuelasse ja loomulikult Itaaliasse.

Parmalati restruktureerimist juhib riigi üks tuntumaid saneerijaid Enrico Bondi. Praegu on tema tegevusega aga rahul vaid valitsus, võlausaldajad suhtuvad Bondi pakutud plaani skeptiliselt. Plaan koosnevat rohkem üldistest avaldustest, vähe on konkreetseid detaile. Ka analüütikud pole vaimustuses. Plaan on teostatav, kuid ainult sel juhul, kui juhtkond suudab aktivad maha müüa ning veenda võlausaldajaid vahetama võlakohustusi aktsiate vastu, mida niisama lihtsalt ei õnnestu ilmselt saavutada.

Lisaks võlausaldajatele ja valitsusele on vajalik, et saneerimisplaani kiidaksid heaks ka ametiühingud ning nemad pole päris kindlasti töökohtade koondamisest vaimustuses.

<#Gazeta.ru=http://www.gazeta.ru/2004/03/18/oa_115137.shtml>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing