EPL: Nigeerlased pakuvad Tartu neiule tehingu eest miljoneid

22. märts 2004, 08:05

Nn Nigeeria kirjade väljamõtlejad peibutavad ohvreid üha osavamalt, pakkudes valmis pangaarvet koos miljonitega, kui ohver oleks nõus väiksema summa üle kandma.

Kahe kuu eest sai noor Tartu naine elektronkirja, milles üks Nigeeria fond pakkus kiiret rikastumise võimalust, lubades neiule ühe tehingu eest koguni nelja miljonit USA dollarit, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tartu neiule saadetud kirjas teatati, et mõne aasta eest sai lennuõnnetuses surma keegi Robert Lin. Paraku pole Linil ühtegi pärijat, kes saaksid kasutada tema fondi paigutatud raha, mille väärtus on aastate jooksul tõusnud 20,5 miljoni dollarini. Tartus kodutarvete kaupluse juhataja abina töötavast Avest pidi saama Robert Lini pärija.

Ave oli nõus ?pärijaks? hakkama ning sisenes mängu. Kõik asjad ajas korda nigeerlane George Abby. Järgnevalt saatis Ave kirja fondihaldurile. Lagoses tegutseva ettevõtte City Securities Inc. direktor dr Jacob Smith teatas, et on valmis fondis asuva raha neiule üle kandma Kanadas asuvasse panka nimega Swiss Financial Security Trust.

Nigeerlaste kinnitusel olevat tegemist usaldusväärse offshore- pangaga. Avel paluti pangaga ühendust võtta ja arveldusarve avada. Esimesest elektronkirjast oli möödas vaid paar nädalat.

Vähem kui kuu möödudes oli Tartu neiust saanud Lini pärija ja tema raha virtuaalne haldaja. ?Mulle saadeti Kanadast ka elektrooniline pangaarve ja selle koodid. Hetkel on minu arvel 20,5 miljonit dollarit. Tõsi, kasutada ma seda ei saa,? ütles ta.

Et virtuaalselt arveldusarvelt saaks hakata tehinguid tegema, peab neiu panga juhi sõnul maksma nn 24 000 dollarit (üle 300 000 krooni) vahendusmaksu. ?Seda ma teha ei kavatse,? kinnitas Ave.

Ave on küll virtuaalne miljonär ning pole sõprade ja Kanada saatkonna soovitusel pettuse ohvriks langenud, kuid ometigi tunnistas neiu, et puhtalt huvist alguse saanud kahekuune suhtlemine on talle nii Nigeeriasse kui ka Kanadasse võetud telefonikõnede näol maksma läinud ligi 2000 krooni.

Neiu huvi pole mängu vastu siiski veel vaibunud. Praegu ootab ta Kanadast tehingu originaaldokumente ja on asunud suhtlema Themba Mulatoga Lõuna-Aafrika Vabariigist, kes on teinud uue pakkumise ? sedapuhku 35 miljoni dollari ülekandmiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing