23. märts 2004 kell 10:58

Kultuuriministeeriumi toetab tänavu 63 mänguväljaku rajamist

Kultuuriministeeriumi eestvedamisel ja rahastamisel rajatakse üle Eesti sel aastal 63 avalikku spordiplatsi ja lastemänguväljakut, teatas ministeerium.

Kultuuriminister Urmas Paeti sõnul valmib sel kevadel ja suvel 56 lastemänguväljakut ja seitse spordiplatsi erinevates Eesti paikades. 'Eesmärk on anda lastele ja noortele paremaid liikumisvõimalusi ning innustada ka omavalitsusi rohkem mängu- ja spordiplatside rajamisele mõtlema. Nii noorte tervis kui vaba aja veetmise võimalused pole kõikjal kiita ning soovime selle olukorra parandamisele mängu- ja spordiväljakute rajamisega kaasa aidata.', ütles minister.

Mänguväljakud rajatakse kõigisse maakondadesse, selleks eraldab kultuuriministeerium 3,55 miljonit krooni. Ministeerium alustas avalike spordiplatside ja laste mänguväljakute ehitamist mullu, siis rajati üle Eesti 40 uut mängu- ja spordiväljakut.

Hetkel kuum