Andres Põld • 25. märts 2004 kell 13:35

Kruuda müüs veerand miljonit Kalevi aktsiat

Magusavabriku Kalev suuraktsionär Oliver Kruuda müüs veerand miljonit talle kuulunud aktsiat ühele fondile, et maksta intresse ja nautida rahulikumat elu.

?Jah, põhimõtteliselt müüsin osa, vist 250 000, minu firmadele kuulunud Kalevi aktsiat ühele fondile,? ütles Kruuda. ?Nad ise tundsid ostmise vastu huvi ja raha praegu liigub ning ma ei näinud põhjust keeldumiseks.?

Neljapäeval maksti Kalevi aktsia eest Tallinna väärtbaberibörsil pisut üle 42 krooni, seega võis Kruuda tehinguga teenida umbes 10,5 mln krooni.

Kruuda sõnul pole tal samas kavas oma ettevõtluspositsioone vähendada. ?Müüsin aktsiaid et rahulikumalt elada ja intresse maksta,? märkis ta. Fondi nime Kruuda ei avalikustanud, viidates omavahelisele kokkuleppele.

Kalevi suuromaniku kinnitusel polnud müügi taga mitte mingil juhul firma majanduslik olukord. ?Nii head ettevõtet, kui meil, annab otsida. Meil väga hea vundament, millelt edasi minna. Ja olles praegu Moskvas kaubanduskonverentsil, tuleb mul naer peale, nähes kui palju on veel meil tööd teha ja kuhu edasi minna,? rääkis Kruuda.

Kuigi neljapäeval vahetas omanikku veel mitusada tuhat Kalevi aktsiat, kinnitasid paljud üle 100 000 aktsia omanikud, et nemad pole oma osalust müünud ja neile pole ka müügipakkumist tehtud.

<pilt2#fotod/Inimesed/Inimesed_K/kruuda_1_andras.jpg#369#600#Oliver Kruuda>

Hetkel kuum