BP maksab liigse sularaha arvelt 33 miljardit dollarit aktsionäridele

30. märts 2004, 11:21

Euroopa suurim energeetikagrupp BP maksab aktsionäridele tagasi kolme aasta jooksul kokku 33 miljardit dollarit, juhul, kui nafta hind jääb kõrgeks.

BP (endine British Petroleum), tegevjuht lord Brown lausus ajalehele Financial Times, et naftahinna alammääraks, mil liigne sularaha ära makstakse, jääb 20 dollarit barrel. Kui naftabarreli hind jääb 30 dollari tasemele, makstakse aktsionäridele 33,3 miljardit dollarit (430 miljardit krooni), 25dollarilise naftabarreli hinna korral makstakse aktsionäridele 27 miljardit dollarit ehk 9 miljardit dollarit aastas (siia hulka on arvatud ka dividendid).

Otsus firmas seisnev liigne raha aktsionäridele jagada tuli samal ajal, kui lord Brown ja tema meeskond avaldas kompanii strateegilise plaani kuni aastani 2006, mis keskendub peamiselt orgaanilisele kasvule, mitte aga ülevõtmistele ja konsolideerumisele, nagu see toimus eelmistel aastatel. Paljud analüütikud on BP otsuse heaks kiitnud.

BP aktsia hind on kerkinud kella 11ks 1,9 protsendi võrra 453,5 Suurbritannia pennini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing