EPL: Tippametnik teenib aastas üle poole miljoni krooni

02. aprill 2004, 08:01

Eelmisel aastal teenisid kõrgemalt tasustatud riigiametnikud üle poole miljoni krooni.

Rahandusministeeriumi koduleheküljel on üleval üsna detailne ülevaade oma ametnike eelmise aasta teenistusest. Selgub, et rahandusministeeriumi suurima sissetulekuga ametnik oli ministeeriumi kantsler Aare Järvan, kes teenis aastaga 577 819 krooni. Asekantslerite aastapalgad jäid suurusjärku 420 000 ? 430 000 krooni. Praegu ametis olev rahandusminister Taavi Veskimägi teenis läinud aastal ametis oldud 2 kuu ning 26 päeva eest 101 674 krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ka majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, mille minister Meelis Atonen on ametnike palkade avalikustamise üks suuremaid pooldajaid, seadis oma internetileheküljele eelmise aasta andmed üles. Atoneni sissetulek oli läinud aastal natuke üle 375 000 krooni, ministeeriumi kantsleri Marika Priske teenistus ulatus ligi 430 000 kroonini. Ametis oli Atonen üheksa ning Priske 12 kuud.

Avaldatud tolliametnike palkadest nähtub, et tollistruktuuri tippametnik Marek Helme teenistus küündis läinud aastal 426 000 kroonini ning maksupettuste uurimise keskuse juhi Enriko Aava oma 427 000 kroonini.

Oma töötajate palka ei pelga näidata ka haridus- ja teadusministeerium. Nende koduleheküljelt selgub, et minister Toivo Maimets teenis üheksa ametis oldud kuuga veidi üle 300 000 krooni ning ministeeriumi kantsler Peep Ratase sissetulek küündis 560 000 kroonini. Ministri abi Maria Savisaar teenis aga kolme kuuga 38 000 krooni.

Madis Idnurm rahandusministeeriumi avalike suhete osakonnast ütles, et palkade avalikustamisega soovib ministeerium muuta end avatumaks.

Riigiametitel pole praegu otsest kohustust juhtivametnike eelmise aasta palka avalikustada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing