Tallinnasse saabuvad maailma kõrgeimad transpordivolinikud

06. aprill 2004, 15:43

7.-9. aprillini viibib Tallinnas ülemaailmse ühistranspordi assotsiatsiooni UITP peasekretär Hans Rat koos teda saatva delegatsiooniga.

Delegatsiooni eesmärk on tutvuda uue Euroopa Liidu liikmesriigi ühistranspordi korralduse põhimõtetega riigi ja kohalike omavalitsuste tasandil.

7. aprillil korraldab UITP Tallinnas Sütiste tee 21 saalis Eesti ja Läti ühisseminari ühistranspordi finantseerimisprojektide, Euroopa Liidu praeguse ja uue ettevalmistatava ühistranspordiseadusandluse ning ühistransporditeenuse kvaliteedi teemadel.

UITP peasekretäril toimuvad Tallinnas ametlikud kohtumised majandus- ja kommunikatsiooniministri Meelis Atoneniga ning Tallinna abilinnapea Toomas Vitsutiga. Dlegatsiooni kuuluvad veel UITP Euroopa Liidu komitee Euroteam"i direktorBrigitte Ollier, UITP regionaalse arengu juhataja.Patricia Pioner jt.

UITP on linna- ja regionaalse sõitjateveo ametkondade ja operaatorite, poliitiliste otsustajate, teadusinstituutide, ÜT tarnijate ja teenuse tööstuse ülemaailmne organisatsioon. UITP esindab oma liikmete huvisid rahvusvahelistes ametkondades nagu EL institutsioonid, ÜRO, Maailmapank jne.

UITP ülesanne on tihedate töökontaktide kaudu kujundada rahvusvaheliste ametkondade oluliste ametnike ja otsustajate arvamust ühistranspordi arengusuundade mõjutamisel kogu maailmas. UITP on ühistranspordikoostööplatvorm ja know-how vahetamine 2500 liikme ja üle 80 riigi vahel. Eestis on UITP-l kaks liiget, TAK ja TTTK. Ühisseminari teisel osapoolel Lätil on UITP liikmeks Riia linn.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing