Puhkepäeva turismiuudised

ÄP 08. aprill 2004, 00:00

Pühapäeval, 25. aprillil viib loodusajakirjade kirjastuse buss ekskursioonidesarjas ?Eesti 100 loodusimet? Lääne- ja Põhja-Eesti ristumiskohta Põõsaspea neemele, kus saab vaadelda rändlindude suurimal ristmikul toimuvat igakevadist liiklust.

Ornitoloog Tiit Randla juhtimisel sõidetakse Põõsaspea neemele, mis on lindude rände vaatlemise paigana üks paremaid Läänemere ääres. Seal kulgeb ränne Valgemere-Läänemere trassil, poolsaart läbivad miljonid linnud: aulid, sõtkad, kaurid, merivardid, vaerad, lagled. Põõsaspeal näeb tihti ka haruldasi kaljukajakaid, jääkaure, änne.

Buss väljub kl 9, tagasi Tallinna jõutakse kl 19 paiku. Võileivad ja jook tuleb ise kaasa võtta, osavõtumaks ajakirjade Kodu & Aed, Horisont, Eesti Loodus, Loodus ja Eesti Mets tellijatele on 250 krooni, teistele 350 krooni.

Tallinna ja Helsingi vahel kopterilende korraldav Copterline Estonia OÜ avas müügiesinduse Sokos Hotel Viru fuajees.

Müügipunkt on avatud kl 10?20, muul ajal saab aga pileteid osta iseteenindusega: müügipunkti arvutist võib Copterline?i koduleheküljel ise kohti broneerida.

Seni müüdi kopterilendude pileteid vaid edasimüüjate kaudu ning veebist broneerijatele.

Copterline?iga lendas eelmisel aastal 70 000 reisijat.

Soome laevafirmad raporteerivad järsult suurenevast reisijahuvist alates maist, mil Eesti Euroopa Liiduga liitub. Tallink on vaoshoitum.

Nordic Jet Line?i juhatuse esimees Mikael Granrot lausus Helsingin Sanomatele, et broneeringute arv reisidele mais on kõigi aegade suurim. Täna katamaraaniga liiklust alustanud Nordic Jet Line?i piletibroneeringute arv selleks kevadeks on 50% suurem kui mullu samal ajal. Ettevõte valmistub suurenevat nõudlust rahuldama pühapäevaõhtuste liinide lisamisega Tallinna ja Helsingi vahel.

Eckerö Line?i juhatuse esimehe Håkan Nordströmi sõnul on broneeringud maiks suurenenud 20%. ?Surve on üsna suur. Teine küsimus, kaua see kestab,? märkis ta.

Ka autokauba operaator Seawind Line teatas suuremate sõidukite broneeringute kasvust, mis on ilmselt mõeldud odava õlle, viina ja veini vedamiseks.

Tallink Finlandi juht Keijo Mehtonen seevastu lausus, et Eesti ELiga liitumise mõju alkoholiturismile on ülehinnatud. Tallinkil on broneeringud aprilliks tavapärasel tasemel, kerget tõusu on näha mai alguseks.

Alates 16. maist on Estonian Airil senise kuue asemel üheksa lendu nädalas Tallinnast Londoni Gatwicki lennujaama.

Lennud liinil Tallinn?London toimuvad igal nädalapäeval, sealjuures neljapäeval ja pühapäeval on kaks lendu päevas. Lennupiletid lisalendudele on juba müügis. Lennupileti hinnad Tallinn?Londoni liinil algavad 1350 kroonist. Londoni liin avati aastal 1995. aasta sügisel, kui Estonian Airi lennukiparki oli saabunud esimene Boeing 737-500 tüüpi lennuk ning see on olnud Estonian Airi üks edukamaid lennuliine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing