Suuremat lisaraha korjas annetajatelt vaid Reformierakond

Heidit Kaio 13. aprill 2004, 00:00

100 000 krooni andis Reformierakonnale Võru linnapea Ando Hagel, endine Võru Juustu osanik. Ando Hagel on läbi aegade üks suuremaid maksutulu deklareerijaid. 1997. aastal maksis ta makse 20 miljonilt kroonilt.

100 000 krooni andsid ka Reformierakonna üks suuremaid rahastajaid Toomas Luman ja pankrotihaldurina tuntud Andres Hermet. ?Ma ei toeta erakonda pankrotihalduri tegevusest, vaid vahenditest, mis saan kinnisvaraärist ja õigusabi teenuste osutamisest,? ütles Andres Hermet. ?Et firma alt enam toetada ei saa, siis andsin raha eraisikuna.?

40 000 krooni panid välja Võrumaa ettevõtjad Erki Saarman ja Roland Lust, mõlemad on ka Võru linnavolikogu liikmed.

Tartu ettevõtjatest maksid Reformierakonnale 40 000 krooni Salvesti suuromanik Veljo Ipits, 30 000 krooni ilukirurgiakliiniku omanik Peep Pree ning Verni Loodmaa, hotellide Pallas ja London juhatuse liige.

Reformierakonna Tartu tugigruppi kuuluvad ettevõtjad on enamasti ka kohaliku Rotary klubi liikmed. ?See seos on täiesti juhuslik. Rotary on täiesti apoliitiline organisatsioon,? ütles Verni Loodmaa.

Riigikogu võttis eelmise aasta lõpus vastu seaduse, millega keelatakse ettevõtete annetused erakondadele. Erinevalt teistest on Reformierakond aastaid lähtunud põhimõttest, mille kohaselt enamik partei toetajatest on eraisikud.

Res Publicat toetas 50 000 krooniga Silberauto juhatuse esimees Väino Kaldoja ja 10 000 krooniga Stora Enso Timberi nõukogu liige Kaido Jõeleht.

Kõik erakonnad on saanud peamise osa rahast riigieelarvest, mida makstakse vastavalt erakonna esindajate arvule Riigikogus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:21

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing