Ühinenud Meiereid tahavad Tallinna piimatööstuse ostuga piimamonopoli luua

ÄP 15. aprill 2004, 00:00

Piimanduskontsern Ühinenud Meiereid peab Tallinna piimatööstusega läbirääkimisi firmade ühendamiseks, tehingu õnnestumisel omandaks Ühinenud Meiereid pool Eesti varumisturust.

ASi Ühinenud Meiereid nõukogu esimehe Enn Soku sõnul on endist Tallinna piimakombinaati müüma volitatud Ühispank teinud Ühinenud Meiereidele müügipakkumuse, ent Lõuna-Eesti suurfirma loobus sellest. Sokk põhjendas Tallinna tööstuse ostust loobumist rahapuudusega. Sokk ütles, et Ühinenud Meiereid on plaaninud liita Tallinna piimatööstust suurkontserni juba kontserni loomise ajast.

Hetkeseis: Tegelikult läks asi vastupidi. Suuri plaane pidanud Ühinenud Meiereid läks Hansapangast võetud võlgadesse uppudes pankrotti. Lõpuks müüs Hansapank enda omandusse saadud Ühinenud Meiereide riismed hoopis Tallinna piimatööstusele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing