EPL: Tallinna kesklinn saab kuus wifi-parki

19. aprill 2004, 07:57

Tallinna Kesklinna valitsus kavatseb mai keskpaigaks korda teha kuus parki, kuhu luuakse tasuta traadita internetiühendus ja välikohvik.

?Loodame mai keskpaigaks pargid korda teha ja leida ka kohvikuteenuse pakkujad, praegu käib ettevalmistus,? kinnitas Kesklinna vanem Keit Pentus, kes käis reedel koos Eesti wifi-eestvedaja Veljo Haameriga läbi kõik pargid. Jalutuskäigu eesmärk oli selgitada, kuidas on parkides parem wifi-ühendust pakkuda, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuus parki, mis traadita internetiühenduse saavad, on Nevski katedraali kõrval, miljonipeldiku juures asuv roheline ala, Harjumägi, Vilde kuju kõrval asuv haljasala, Musumägi, Kadrioru park ja Snelli tiigi Nunne tänava poolne serv.

Pentuse sõnul on idee lihtne ja sarnaneb New Yorgi Bryant Parkis tehtuga. Maailma ühes suurimas metropolis algas parkide linna rahastatud traadita ühendusega katmine juba paar-kolm aastat tagasi.

?Meil võiks olla pargid, kus kuritegevust kartmata saaks tasuta internetis surfata, sest see muudaks linna meeldivamaks nii linnakodanikele kui ka välisturistidele,? ütles wifi.ee portaali toimetaja Veljo Haamer. Tema sõnul on wifi-pargi näol tegu turismi infrastruktuuriga, välisturism on aga pealinna arengu tagatis.

?Kahjuks ei saa me sarnaselt Bryant Parkiga panna putkasse politseinikku istuma, kuid arvestame kahe asjaga: et wifi-ala oleks kompaktne ja kergelt hõlmatav, ning sellega, et turvalisuse tagamise kohustuse saab see firma, kes hakkab seal välikohvikut pidama,? ütles Pentus.

Kristiine linnaosa valitsus kavatseb katta wifiga kogu linnaosa, mistõttu tuhanded linnaosa elanikud saavad koju tasuta püsiühenduse. Linnaosavanemat Lauri Laasit aitab plaani teostamisel Veljo Haamer, kellega koos on Spordi tänav 11 maja katusel juba esimene saatja püsti. Selle maja ümbruses paari kilomeetri raadiuses on internet ka silmside puhul kättesaadav. Kava nõrk koht on tehnilise toe puudumine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing