Ülo Toomsalu • 19. aprill 2004 kell 5:56

EPL: Maksuameti kirjale vastas iga kolmas ettevõte

Maksu- ja tolliamet on 200 ümbrikupalga maksmise kahtlusega ettevõtele saadetud märgukirjale tagasisidet saanud 70 ettevõttelt.

Ümbrikupalga maksmist ei ole seni ükski kirjasaaja tunnistanud, tagasihoidlikke palganumbreid on põhjendatud aga muu hulgas sellega, et ettevõte on alles alustanud ning sisseelamine võtab aega või siis on tööl osalise tööajaga pensionärid. Ehitusettevõtted teatasid, et kasutavad palju alltöövõttu, mõned firmad aga tunnistavad, et maksavad väikest palka, kuid kaaluvad selle tõstmist, kirjutab Eesti Päevaleht.

Maksuameti kontrolliosakonna talituse juhataja Kristi Vahtra sõnul analüüsitakse firmade põhjendusi ning kontrollitakse nende põhjendatust. ?Kohati võivad need põhjendused isegi tõesed olla, räägitakse, et pensionärid on poole kohaga tööl ? seda me tõesti ei näe. Samas, äsja tegevust alustanud ettevõtetele me küll kirju ei saatnud.?

Kui maksuameti täiendav analüüs tõestab endiselt, et ümbrikupalga maksmise tõenäosus on väga suur, korraldab amet ettevõttes revisjoni. Esimesed revisjonid kirja saanud ettevõtetesse võivad Vahtra sõnul aset leida umbes kolme kuu pärast.

Et ükski ettevõte ei ole vabatahtlikult ümbrikupalga maksmist tunnistanud, oli Vahtra sõnul prognoositav.

Hetkel kuum