Tollimaaklerid toovad uued teenused

Rivo Sarapik 27. aprill 2004, 00:00

Tollimaaklerifirma AS Vellaru juhataja Vello Arusaar rääkis, et senisest tollivormistusmahust jääb ELiga ühinedes alles 7%. Seetõttu otsivad tollimaaklerid täna uusi võimalusi klientide haaramiseks.

Vellaru hakkab näiteks 1. maist pakkuma kaupade eeldeklareerimist Venemaale. Vajalikud dokumendid, TIR-tunnistuse, CMR-veolepingu, kaubaarved, auto tehnilise passi ja juhi passi andmed, saadab klient Vellarule, mis need Ivangorodi piiripunkti lähetab.

?Venemaa-poolne nõue on, et piirile saabuksid andmed kolm tundi enne kauba piirilejõudmist,? lisas Arusaar. Ivangorodi piiripunkti saadetud andmete põhjal täidetakse deklaratsioon.

Elektrooniline eelvormistus vähendab Arusaare sõnul tundidepikkuseid järjekordi Eesti?Vene piiril. ?Esimesed prooviveokid on piiri juba ületanud,? selgitas Arusaar. Teenus maksab umbes 400 krooni.

Valior Tolliteenused OÜ on ELi suhtes optimistlik ja firma loodab hoopis Valior Tolliteenuste klienditeeninduse juhi Luule Trummari sõnul käibe kasvule. ?Koondatud pole ühtegi tollimaaklerit, kõigile jätkub tööd ka pärast ELiga liitumist,? selgitas Trummar.

Maist osutab Valior tolliterminali ja avaliku tollilao ning deklareerimise teenuseid kolmandatest riikidest tulevatele kaupadele. ?Kliendid on tolliladudesse varuks toonud enne 1. mai saabumist kauba tagavarad, et kindlustada tõrgeteta üleminek. Sellest tulenevalt jätkub ka enne 1. maid tulnud kaupadele deklareerimist sügiseni. Seda enam, et tolliladudes pole kauba hoiustamise aeg ka uutes tingimustes piiratud,? selgitas Trummar.

Lisaks on firmal plaanis avada aktsiisiladu, mille teenuseid saavad kasutada eelkõige alkohoolsete jookide maaletoojad. ?Aktsiisilao pidamine on väljakutse senistele tolliladudele,? leidis Trummar. Samuti pakutakse firmadele, kes peavad aktsiisilao endale ise registreerima, operaatorteenuseid. ?Taotleme tollist neile aktsiisilao pidamise loa, peame laoarvestust ning ? kui vaja ? opereerime ka lao,? selgitas Trummar. Osutatakse jaotuspunkti ehk laohotelli teenuseid, samuti tollideklaratsioone asendavate Intrastati aruannete koostamise ning teisi tolliabiteenuseid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing