Kas ka ELi sees toodetavate autode hinnad kallinevad?

ÄP 05. mai 2004, 00:00

  • Tõnu Vahtel, Honda Motor Europe?i Baltimaade müügidirektor:
    Aastast 2006 räägitakse küll hindade ühtlustamisest ja selles osas mingi surve on tõenäoliselt tulemas, kuid täna ei oska ma selles osas küll mingeid konkreetseid prognoose esile tuua.

Honda puhul ei ole enne 2006. aastat küll mingit hinnatõusu ette näha. Meil enimmüüdud Civicut ja Honda CR-Vd toodetakse Inglismaal ning eriti viimasel näeme üsna suurt perspektiivi. Suur osa konkurentidest toodetakse Jaapanis ja just seeläbi on meil teistega võrreldes arvestatav edumaa.

  • Üllar Lanno, Toyota Balticu marketingidirektor:
    Toyota on eelolevat hinnatõusu ennetanud ja juba koos mudeliuuendustega viinud hinna tasapisi sellele tasemele, kus ta Euroopa Liidus on. Meie enimmüüdud mudelid nagu Corolla, Yaris ja Avensis toodetakse lisaks kõik ELi sees ja ka 1. maist jõustunud aktsiis ei mõjuta nende hinda absoluutselt. Ka tulevikus ei ole Toyota osas oodata vähimatki hinnatõusu, ainus, mis hinnakirjas võib mingeid korrektiive kaasa tuua, on uued mudelid.

  • Tiit Lillipuu, AS Info Auto turundusdirektor:
    Põhjus, miks suur osa Eestisse imporditavaid autosid on soodsama nn tehasehinnaga, on selles, et üsna suur osa Eesti automüüjate importööridest asuvad Soomes. Ja kuna Soome automaks on üks kõrgemaid Euroopas, saavad soomlased madalama tehasehinnaga sõidukeid.

ELis toodetud automarkidel on seega Eestis oodata mõningast hinnatõusu, umbes 1?3% ulatuses, kuid see ei sõltu niivõrd Eesti liitumisest kui sellest, et autotehased on ise võtnud suuna hindade tasakaalustamisele. Loogiline on, et Põhjamaadel, kus seni soodsamad tehasehinnad olnud, hakkab senine hea elu otsa saama. Kuivõrd 1. oktoobrist 2005 läheb uute autode turg vabaks, muutub praegune tehasehindade diferentseerimine autotootjale mõttetuks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing