Kohus lõpetas Estover-Kaubanduse laimuprotsessi

12. mai 2004, 16:47

Kohus lõpetas täna Estover-Kaubanduse ASi hagi menetluse, milles juustuhulgimüüja süüdistas Epiima juhti Jaanus Murakat konkurendi laimamises.

Estover-Kaubanduse ASi esindaja Siim Roode tegi eile Järva maakohtule ettepaneku lõpetada kohtuvaidlus Eesti suurima juustuhulgimüüja laimamises, kuna Estover-Kaubanduse AS on likvideeritud ja äriregistrist kustutatud.

Kohus lõpetas täna menetluse, kuna Estover-Kaubandusel puudub õigusjärglane.

Kohtumenetluse käigus nõudis Järva maakohus maksuametilt välja Estover-Kaubanduse ASile 2003. aasta veebruaris tehtud maksuotsuse ja sellega seotud kirjavahetuse.

Dokumentidest selgus, et Estover-Kaubanduse AS pettis riigilt välja käibemaksu ja varjas tulusid, mistõttu maksuamet määras koos intressidega tasuda ligi 4 mln krooni.

Nagu maksuotsusest selgus, leidis kinnitust, et juustuhulgimüüja Estover-Kaubanduse AS ajas äri varifirmade kaudu, mida Äripäev 2002. aasta suvel kirjutas.

Pangaväljavõtteid uurides leidsid maksuametnikud, et osa varifirmadele kantud rahast liikus Estover-Kaubanduse nõukogu liikmetele kuuluva offshore-firma Whittakker Trading Ltd arvele. Whittakker Trading Ltd omanikud olid Ago Teder ja Ago Enok. Estover-Kaubanduse AS teatas oma vastulauses maksuametile, et ettevõtte seotus vari- ja offshore-firmadega pole maksuameti asi.

2002. aasta lõpul andis Estover-Kaubanduse AS Äripäeva, juustuhulgimüüjast kirjutanud ajakirjaniku ja kaks tema allikat kohtusse, et nõuda Äripäevas ilmunud andmete ümberlükkamist ja avalikku vabandamist.

Tallinna linnakohus leidis, et Äripäev ei pea Estover-Kaubanduse ees vabandama. Samas otsustas kohus, et juustutootjate boikott Estover-Kaubandusele, kaubamärkide jäljendamine ja ettevõtte müüdavate juustude kõikuv kvaliteet vastasid tõele. Kohtu hinnangul polnud aga tõendatud, nagu kontrolliks Estover-Kaubandus poolt Eesti juustuturgu.

2002. aastal Äripäevas ilmunud lugu Estover-Kaubandusest loe <#siit=http://www.aripaev.ee/2202/uud_uudidx_220201.html>.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing