PM: Intressilangus toob pankadesse järjekorrad

14. mai 2004, 08:14

Laenude odavnemine toob pankadesse järjekorrad, sest ka hulk varem laenu võtnuid taotlevad intressimäärade ülevaatamist.

Hansapanga eralaenude arendusjuhi Kersti Arro sõnul on umbes pooltel ligi 40 000 laenukliendist viimase aasta jooksul juba vähemalt korra laenuintressid üle vaadatud, kirjutab Postimees.

«Siiski ulatuvad ka praegu enamikul laenulepingutel intressimäärad 5?7 protsendini ning tänu laenuraha odavnemisele tahavad ka varasemad laenajad ilmselt oma laenulepinguid muuta,» ütles Arro. «Panga kõikidel varasematel kodulaenuklientidel on lootust, et nende intressimäär alaneb, kuid kõiki lepinguid vaadatakse eraldi.»

Arro hinnangul võib laenulepingute muutumiseni kuluda üle kuu, sest iga laenuhalduri kohta on Hansapangal sõlmitud üle 500 lepingu ning seetõttu võivad tekkida järjekorrad. «Automaatselt laenu hinda kellelgi ei alandata,» ütles Arro.

«Kohtleme nii varasemaid kui praeguseid kliente alati võrdselt,» kinnitas Ühispanga jaepanganduse divisjoni direktori asetäitja Eerika Vaikmäe-Koit. Samas võib laenuintresside ülevaatamine minna kliendile kallimaks, kui intressimäära alanemine kasu tooks. Olenevalt laenust võib lepingu muutmine maksta kliendile kuni protsendi laenusummast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing