Läti ja Leedu Skanska jaoks liiga korrumpeerunud

24. mai 2004, 10:01

Läti ja Leedu ehitusturg on sedavõrd korrumpeerunud, et ehituskontsern Skanska otsustas läinud aastal mõlemalt turult lahkuda.

Pressiteates põhjendati otsust Skanska kavaga ?koondada tegevus vähestele välja valitud põhiturgudele?. New Yorgi Rootsi kaubanduskojas reedel toimunud esinemises ütles aga Skanska tegevjuht Stuart Graham, et ?need riigid ei suutnud käituda vastavalt meie eetikakoodeksile? ning et ?meil ei olnud aega, et hakata riike ümber tegema?, vahendab Dagens Industri. Eestis Grahami sõnul taolisi probleeme ei ole. Samas ei toonud ta Läti ja Leedu probleemide kohta konkreetseid näiteid.

Parim turg Skanska jaoks praegu on T?ehhi, kus Skanska on suurim ehitusfirma ning mis annab ca 10% Skanska ehituse käibest. Suurimad probleemid on aga USA turul. Kontsern ei ole kiirustanud Iraagi ülesehitustöödele ning eelistas kõrvale jääda Kreeka olümpiamängude ehitustöödest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing