EPL: Sügisel alustab täisjõus migratsioonipolitsei

31. mai 2004, 08:02

Sügisel asub täisjõuga tööle migratsioonipolitsei, et üles leida Eestis elavad illegaalid ja nad viivitamatult riigist välja konvoeerida.

Umbes kolmekümnele kodakondsus-ja migratsiooniameti (KMA) ametnikule annab füüsilise jõu ja erivahendite kasutamise õiguse seaduseelnõu, mida riigikogu homme taas arutab. Sisuliselt luuakse eelnõu järgi migratsioonipolitsei ? illegaale ohjavad ametnikud saavad selga ka vormiriietuse, kirjutas Eesti Päevaleht.

?Kõik see on vajalik, et tagada ebaseaduslikult riigis viibiva välismaalase suhtes vajadusel sund ja ka ametnike turvalisus,? põhjendas siseminister Margus Leivo valitsuse algatust. Tema sõnul tegutsevad mujal maailmas säärased struktuurid politsei või piirivalve koosseisus.

Eelnõu järgi tohivad järelevalveametnikud kasutada ?soomus- ja muud kuulikindlat vesti, soomus- ja muud löögikindlat kilpi, sööbivate ainete eest kaitsvat näokatet, pipragaasi, eriotstarbelist sõidukit ja teenistuskoera?. Väljasaatmiskeskuse relvastusse võivad kuuluda ka kumminuiad ja tulirelvad. Aasta teisel poolel valmibki Harku väljasaatmiskeskuse juurdeehitus, mis lubab senise kuue asemel majutada 40 inimest.

KMA pressiesindaja Heikki Kirotari väitel ei nõua eelnõu KMA eelarve hüppelist tõusu ega uute inimeste värbamist.

Migratsioonipolitsei luuakse eelarve ümberjagamise ja inimeste ümberõpetamise teel, sest kodanike dokumenteerimine ei vaja enam nii palju töökäsi, lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing