Ülo Toomsalu • 3. juuni 2004 kell 6:24

PM: Tallinna öine viinamüügi keeld võib kehtima hakata juba juulis

Pealinna volikogus pea pooli kohti omav Keskerakond tahab öist alkoholimüügi keeldu Tallinnas kehtestada juulist.

Kokku plaanivad võimuliitlased Reformierakond ja Keskerakond pealinnas kehtestada seitse uut alkoholimüügi piirangut, kuid vastav eelnõu on juba kaks korda linnavalitsuses heakskiitu saamata tagasi lükatud, kirjutab Postimees.

Keskerakondlasest abilinnapea Toomas Vitsuti sõnul on eelnõu jäänud seni heakskiiduta ja volikokku saatmata põhjusel, et parteid on eri meelt kavade suhtes tõsta kange alkoholiga kauplevate poodide minimaalse müügipinna suurus seniselt 50-lt 100 ruutmeetrini ning piirata lahja alkoholi reklaami laste- ja noorteasutuste lähedal.

«Selle üle pole juba mõnda aega olnud vaidlust, kas öist keeldu teha või mitte, küsimus on puhtalt täpsetes kellaaegades,» lausus Vitsut. Kui praeguses eelnõu variandis hakkaks öine keeld kehtima kella 23st 8ni, siis Reformierakond soovib keelu algusaega hilisematesse tundidesse nihutada.

Reformierakondlasest abilinnapea Peep Aaviksoo lubas eile, et kaks erakonda on öise piirangu aegades tõesti üksteise soovidele lähemale jõudmas ja tõenäoliselt jõutakse kokkuleppele.

Vitsut sõnas, et järgmisel linnavalitsuse istungil on alkoholimüügi piiranguid käsitlev eelnõu uuesti päevakorral, sest selle vastuvõtmisega on kiire. «Meie kindel eesmärk on, et volikogu võtaks eelnõu vastu veel enne suvepuhkust,» lisas ta.

Hetkel kuum