3. juuni 2004 kell 11:40

Veomaht Eesti Raudteel kasvas maikuus 1,7 protsenti

Kaubaveomaht Eesti Raudteel ulatus maikuus 3,62 miljoni tonnini, ületades möödunud aasta maikuu tulemust 1,7 protsendiga, teatas Eesti Raudtee.

Maikuu kaubaveo maht ületas aprilli tulemust ühe protsendi võrra.

Eesti Raudtee turundusdirektori Ain Kaljuranna sõnul jätkus mahtude suurenemine pea kõigi suuremate kaubagruppide osas, välja arvatud põlevkivi. ?Mahud on jätkuvalt stabiilsed, näidates väikest kasvutrendi, kuid juunikuu väljavaated on praeguste plaanide kohaselt üsnagi positiivsed ? on lootust saada lisamahte Kasahstani ja Valgevene suunalt,? ütles Kaljurand.

Naftasaaduste veomaht maikuus oli 2,64 miljonit tonni, paranedes möödunud aastaga võrreldes 1,4 protsendi võrra. Väetiste veomaht kasvas üle kahe korra, ulatudes 0,23 miljoni tonnini. Kivisöe vedu kasvas ligi kolmandiku võrra 0,18 miljoni tonnini. 21 protsendi võrra suurenes puidu vedu, moodustades 0,13 miljonit tonni. Põlevkivi vedu näitas jätkuvalt vähenemise märke, vähenedes möödunud aastaga võrreldes ligi kaks korda 0,18 miljoni tonnini.

Transiitvedudes liikus maikuus 3,1 miljonit tonni kaupu, tulemus näitas 5,4-protsendilist paranemist möödunud aastaga võrreldes. Importvedude maht kasvas ligi 15 protsendi võrra 0,26 miljoni tonnini, kohalikud veod seevastu vähenesid mais 43 protsendi võrra 0,2 miljoni tonnini.

Hetkel kuum