PM: Sotsiaal-Liberaalid plaanivad koostööd

08. juuni 2004, 08:05

Keskfraktsioonist lahkunud saadikute moodustatud ühendus Sotsiaal-Liberaalid näeb valitsuskoalitsiooni nõrkuses häid võimalusi oma ideede teostamiseks.

Saadikuühenduse esimehe Sven Mikseri sõnul määratlevad nad end opositsioonis olevatena, kuid ei välista koostööd ka valitsuskoalitsiooniga. Selleks annavad tema sõnul hea võimaluse erimeelsused koalitsioonis, kus erinevad erakonnad on teatud küsimustes otsinud opositsiooniparteide toetust, kirjutab Postimees.

«Ma julgen öelda, et tegemist on selles mõttes ühe kõige nõrgema koalitsiooniga, et selle omavaheline sidusus ei ole teab mis tugev,» selgitas Mikser. «See annab kellele tahes opositsioonist päris suured võimalused tegutseda, mida me kavatseme ka ära kasutada.»

Respublikaan Urmas Reinsalu ei välistanud eile, et nende fraktsioon leiab uue saadikuühendusega ühise keele just alkoholipoliitika teemal, kus koalitsiooniparteid on erinevalt hääletanud.

Reformierakondlase Rein Langi arvates on tema erakonna ja sotsiaalliberaalide koostöövõimalused väga head.

«Kui nad suudavad ajada sotsiaalliberaalset poliitikat kõik üheskoos, kaasa arvatud ka Robert Lepikson, siis miks mitte koostööd teha,» pakkus Lang. «Kui võidab nende liberaalne suundumus, ja see pole lihtsalt mängulust või mingi segadus, siis ma leian, et nendega on võimalik paljudes asjades koostööd teha ja ära hoida ehk ka hullumeelseid ideid, mis parlamendis vahetevahel ringlevad.»

Tartu Ülikooli üldpolitoloogia teaduri Allan Siku hinnangul on uue saadikurühma koostöövõimalused siiski piiratud. «Praegu on see seltskond suhteliselt üksmeelne selles, et nad tahtsid Keskerakonnast lahku lüüa, aga milline on nende üksmeel muudes küsimustes, see on esialgu ebaselge, seda enam, et nad on seal väga erineva taustaga inimesed,» arvas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing