17. juuni 2004 kell 9:51

Olympus tahab uute digikaameratega oma kasumlikkust tõsta

Olympus Corp. president Tsuyoshi Kikukawa teatas, et ettevõte püüab konkurentidest erinevate mudelitega tõsta oma digitaalkaamerate üksuse kasumlikkust.

?Me tutvustame jätkuvalt igal aastal umbes 20 uut mudelit,? ütles Kikukawa, kelle sõnul aitab kasumit tõsta tootmise viimine madalamate kuludega Hiina ning komponentide vähenemine kaameras.

Taiwani tootjate tõttu on konkurents digitaalkaamerate turul, mille maht ulatus möödunud aasta 10,88 mld dollarini (144 mld krooni), kasvanud.

Maailma suuruselt kolmas digitaalkaamerata tootja Olympus teatas möödunud kuul, et digitaalkaamerate tootmist koondava üksuse tegevuskasum langes kaamerahindade keskmise languse tulemusena möödunud aastal 17%. Sel aastal peaks üksuse tegevkasum aga tõusma 19% ning ulatuma 18 mld jeenini (2,1 mld kroonini).

Olympuse kogumüügist moodustavad enda valmistatud kaamerad hetkel 40%, ülejäänud ostab ta teistel firmadelt sisse ning turustab oma kaubamärgi all.

?Me viime oma toodangu osakaalu kogumüügis lähimas tulevikus 50%,? ütles Kikukawa, kes plaanib tõsta tootmisaktiivsust Hiinas asuvates tehastes.?Lisaks me keskendume digikaamerate tarkvarale, kuna see on riistavaraärist kasumlikum,? lisas Kikukawa.

Olympuse aktsia tõusis täna Tokio börsil 1,5%, tasemeni 2015 jeenini. Aastaga on aktsia odavnenud viiendiku võrra. Oma kõigi aegade kõrgeima taseme (3070 jeeni) saavutas väärtpaber möödunud aasta 21. augustil.

Hetkel kuum