Neljapäeval algasid reidid alkoholikauplustesse

09. juuli 2004, 00:00

Vastavalt linnavolikogu kehtestatud määrusele piirata ja kitsendada alkohoolse joogi jaemüüki, ei ole lubatud kauplustes alates 7. juulist müüa mingit alkohoolset jooki õhtul kella 23-st kuni kella 8-ni hommikul.

Alkoholiseaduse kohaselt karistatakse alkohoolse joogi jaemüügi eest ajal, mil selle müük ei olnud lubatud, rahatrahviga kuni 18 000 krooni ja juriidilist isikut kuni 50 000 krooniga. Ühtlasi võib alkoholiseaduse alusel kohaliku omavalitsuse volikogu poolt kehtestatud kitsenduste ja piirangute rikkumisel kustutada majandustegevuse registris märke alkohoolse joogi jaemüügi õiguse kohta kauplusele, kus rikkumine aset leidis.

Ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste sõnul esimesel paaril nädalal kontrollijad alkoholi müügipiirangute vastu eksijatele maksimumkaristust ei määra, vaid piirduvad hoiatava trahviga. Piirangute järgimist hakkavad igapäevaselt kontrollima politsei, ettevõtlusameti ja linnaosavalitsuste töötajad.

Tallinna hinna- ja tarbijakaitseteenistuse direktori Aave Põdra sõnul ei tehta kaubandustegevust reguleeriva seadusandluse muutmisega enam senikehtivale kauplemisloale muudatusi. "Seetõttu vaatamata kauplusele väljastatud kauplemisloal olevale lahtiolekuajale, ei ole lubatud linnavolikogu määruse jõustumisel alates 7. juulist k.a. kaupluses müüa mingit alkohoolset jooki, sh. õlut kella 23st kuni 8ni hommikul," selgitas Põdra. "Palume arvestada, et vastavalt alkoholiseaduse § 3 lg 1 punktile 5 on jaemüük nii müügiks pakkumine kui tegelik müük, mistõttu ei tohi alkohoolne jook kaupluse müügisaalis sel ajal olla külastajatele nähtav ja kättesaadav".

Juhul kui kaupleja soovib enne kauplemisloa kehtivuse lõppemist muuta kaupluse lahtiolekuaega, tuleb selleks taotleda vastav registreering koos märkega alkohoolse joogi müügiõiguse kohta riiklikus majandustegevuse registris.

Ettevõtlusameti tarbijakaitseteenistus ootab alkoholi müügipiiranguid rikkuvate kaupmeeste kohta infot tööpäevadel telefonidel 6 404 397 ja 6 404 232 või elektronkirja aadressil tarbijainfo@tallinnlv.ee.

"Tallinlased peavad alkoholipiiranguid tähtsaks," ütles hinna ja tarbijakaitse teenistuse järelevalve osakonna juhataja Peeter Ühtegi. "Valvsad linnakodanikud on juba meile teada andnud öist müügikeeldu rikkunud kauplejatest. Täname linlasi ja kavatseme nende tähelepanekuid kontrollimisel kindlasti arvestad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing